Bűnügy

Több százmillió dollár értékű kokaint rakodott ki az amerikai parti őrség

A drogot a karibi térségben végrehajtott akciók során foglalták le az idén.

2019.03.23 08:33ma.hu

Több mint 12 tonna, 360 millió dollár (100 milliárd forint) értékű kokaint rakodott ki az amerikai parti őrség Miami Beach kikötőjében pénteken, a drogot a karibi térségben végrehajtott akciók során foglalták le az idén - közölte sajtótájékoztatóján Daniel Abel altengernagy.

A parti őrség tisztségviselője szerint a nagy mennyiségű kokaint 12 hajón foglalták le az Atlanti-óceán keleti térségében. Mint mondta, a kábítószer-csempészettel gyanúsított járműveket Mexikó, illetve más közép- és dél-amerikai országok partvonala előtt tartóztatták fel. A művelet januártól és márciusig zajlott.

Abel egyben köszönetet mondott több bűnüldöző szervnek, köztük nemzetközi ügynökségeknek is a kábítószer ellenes együttműködésért. Ha tonnájával kapod el, akkor nem kell kilónként levadászni Miami, Los Angeles, vagy New York utcáin - fogalmazott az altengernagy. Hangsúlyozta: a kábítószer minden egyes tonnájához becslések szerint 30-40 erőszakos gyilkosság fűzhető a származási országokban.

Mint mondta, a kábítószer-kereskedelemmel foglalkozó nemzetközi bűnszervezetek a felfordulásban és instabilitásban virágzanak, a bandák tevékenysége pedig menekülésre készteti hazájukból az embereket, akik aztán az Egyesült Államokba akarnak eljutni.

A parti őrség legutóbbi jelentős drogfogása, egy másik akció keretében február elején volt. Akkor több mint 13 tonna kokaint foglalt le a hatóság 466 millió dollár, 130 milliárd forint értékben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.