Hollandia

Utrechti lövöldözés: elfogtak egy újabb gyanúsítottat

Egy harmadik gyanúsítottat is őrizetbe vett a holland rendőrség hétfőn este az Utrecht városában egy villamoson történt, három halálos áldozatot követelő lövöldözés nyomán.

2019.03.19 08:12ma.hu
hirdetés

Egyelőre semmilyen részletet nem tudni arról, hogy az illető és a korábban elfogott második gyanúsított milyen szerepet játszott a bűncselekményben.

A támadás fő gyanúsítottját, egy 37 éves török születésű férfit több órás hajsza után még kora este elfogták, tettének indítékai azonban még nem ismeretesek.

A támadás hétfőn 10 óra 40 perc körül történt az Október 24. téren. A lövöldöző a szemtanúk szerint autóval menekült el, a rendőrség terrorelhárítói vadásztak rá. Az első halott, akiről hírt adott a holland közszolgálati média, egy nő volt, akit két villamoskocsi között, a vágányokon találtak meg. Az Algemeen Dagblad lapnak az egyik szemtanú azt mondta, hogy a fegyveres egy nőre lőtt először a villamosan, aztán azokra, akik segíteni próbáltak neki.

A rendőrség nem zárta ki a terrorista indítékot, később ugyanakkor lehetségesnek nevezte, hogy a tettes és áldozata valamilyen kapcsolatban volt egymással.

A 37 éves tettes három embert lőtt agyon az Amszterdamtól délre fekvő hollandiai nagyvárosban, további öt embert pedig megsebesített, közülük hármat súlyosan.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Belépés és regisztráció hirdetés
hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.