Hollandia

Utrechti lövöldözés: közzétettek egy fotót a támadóról

Egy villamoson nyitott tüzet a férfi, többen meghaltak.

2019.03.18 15:25ma.hu

Lövöldözni kezdett egy férfi egy holland villamoson Utrecht városában. Három ember meghalt, többen megsérültek. A kilenc sérültből háromnak súlyos az állapota.

A holland rendőrség a Twitter-oldalán tette közzé egy fotót a feltételezett elkövetőről.

A gyanúsított a török származású, 37 éves Gökman Tanis, aki jelenleg szökésben van, a terrorelhárítás is keresi.

A lövöldözés helyszínéhez közel a rendőrök nagy erővel vonultak ki egy első emeleti lakáshoz. Hogy mit találtak ott, arról egyelőre nem tudni semmit.

A hatóságok nem zárták ki, hogy terrortámadás történt, a tartományban a legmagasabb szintre emelték a terrorkészültséget. A repterek és a kormányzati épületek biztonságát megerősítették, és azt javasolták a helyi oktatási intézményeknek, hogy zárjanak be. A 350 ezres lélekszámú város lakóit felszólították, hogy ne hagyják el otthonaikat.

Az sem zárható ki, hogy az elkövetőnek társai is vannak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.