Új-zélandi terrortámadás

Lándzsaként hajította a géppisztolyt a merénylő autója felé a hős férfi

Ha nem avatkozik közbe, még többen halhattak volna meg.

2019.03.17 11:41ma.hu

Egy bátor férfinak nagy szerepe lehetett abban, hogy a christchurch-i mecsetnél elkövetett terrortámadásnak nem lett még több áldozata.

A hívek a Linwood mecsetben imádkoztak, mikor az imám kinézett az ablakon és meglátott egy fekete katonai ruhát és sisakot viselő embert, fegyverrel a kezében. Eleinte azt hitte, rendőr érkezett, aztán látta, hogy két ember már a földön fekszik a mecset előtt. Ezután lövések dördültek, és egy lövedék be is csapódott az ablakon - számol be az ABC.net.au.

Az imám és hívei elrejtőztek. Mikor hallották, hogy a lövöldözés egy időre abbamarad, eldöntötték, hogy megpróbálnak tenni valamit.

Látták, hogy a merénylő, Brenton Tarrant a földre dob egy gépkarabélyt a mecset előtt, és autójához megy, feltehetően azért, hogy újabb tárat vegyen elő és folytassa a mészárlást.

Az egyik hívő, a 38 éves Abdul Aziz az autók fedezékében odasettenkedett. Mikor a merénylő beszállt az autóba, Aziz felvette a fegyvert a földről, és mint egy lándzsát, nekidobta az autó szélvédőjének, amely be is tört.

Aziz ezután elfutott, a merénylő pedig elhajtott a kocsival. A betört szélvédőjű autóra hamar felfigyeltek a rendőrök, a terroristát így a bejelentéstől számított 36 percen belül sikerült elfogni.

A mecset imámja azt mondta: ha Aziz nem avatkozik közbe, még többen halhattak volna meg, és nem tudták volna olyan hamar elkapni az elkövetőt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.