Bosznia-Hercegovina

Exhumálták a fiút, akinek rejtélyes halála miatt hónapokig tüntettek Boszniában

A szülők azért szerették volna exhumálni a fiukat, mert elmondásuk szerint nem akarják, hogy 'bűnözők országában' nyugodjon.

2019.03.12 12:57ma.hu
hirdetés

Exhumálták, és néhány napon belül újratemetik David Dragicevicet, azt a 21 éves fiút, akinek a rejtélyes halála miatt a boszniai Szerb Köztársaság belügyminiszterének a lemondását követelték tüntetők, és több hónapon át utcai tiltakozásokat szerveztek Bosznia-Hercegovinában.

David Dragicevic testét kedden Banja Lukában a szülei kérésére hantolták ki, és néhány napon belül Bécsújhelyen (Wiener Neustadt) temetik újra. A fiú édesanyja Ausztriában él, és szeretné, ha majdan a fia a közelében nyugodna - tudósított az esetről a boszniai sajtó. A szülők azért szerették volna exhumálni a fiukat, mert elmondásuk szerint nem akarják, hogy David "bűnözők országában" nyugodjon.

A Banja Luka-i David Dragicevic tavaly márciusban tűnt el, testét hat nap után találták meg a város melletti folyóban. A nyomozás során előbb kizárták az idegenkezűséget, és azt állították, hogy a fiú öngyilkos lett, később azonban felmerült a gyanú, hogy gyilkosság áldozata lett. Szülei tüntetést szerveztek, mert szerintük Davidot meggyilkolták, és a rendőrség védi a gyilkosokat.

Az Igazságot Davidnak elnevezésű mozgalomhoz a hónapok során több ezren csatlakoztak, és a haláleset miatti tiltakozások a korrupció és a rossz gazdasági helyzet miatti tüntetésekké nőtték ki magukat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Belépés és regisztráció hirdetés
hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.