Légi katasztrófa

Megtalálták a lezuhant etióp utasszállító fekete dobozait

A készülékek az első vizsgálatok alapján megsérültek, így kérdéses mennyi információ nyerhető ki belőlük.

2019.03.11 15:21ma.hu

Megtalálták a vasárnap lezuhant etióp utasszállító repülőgép mindkét feketedobozát, a repülési adatokat és a pilótafülkében elhangzottakat rögzítő készüléket is - közölte hétfőn a Fana etióp állami televízió.

Az Ethiopian Airlines légitársaság megerősítette az értesülést. Közölte ugyanakkor, hogy a készülékek az első vizsgálatok alapján megsérültek, így kérdéses mennyi információ nyerhető ki belőlük.

A Nairobiba induló gép röviddel felszállás után zuhant le vasárnap Addisz-Abebától 45 kilométerre, Bishoftu település térségében, fedélzetén nyolcfős személyzettel és a több mint 30 országból származó 149 utassal. A szerencsétlenséget senki sem élte túl.

A vasárnapi baleset újabb kérdéseket vetett fel a Boeing-737-8 MAX repülőgépek biztonságát illetően, miután egy azonos típus, amelyet a Lion Air indonéz légitársaság üzemeltetett, október 29-én a Jávai-tengerbe zuhant, 189 ember halálát okozva.

Az etióp légitársaság gépének vasárnapi katasztrófája miatt a cég, a kínai polgári légiforgalmi hatóság és a Cayman Airways karibi légitársaság bejelentette, hogy a szerencsétlenül járt típusból, a Boeing-737-8 MAX-ból egyelőre egyetlen egy sem repülhet. Indonézia szintén a típus repülési tilalmáról döntött.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.