Bűnügy

Lövöldözés egy mexikói sztriptízbárban, halottak

Maszkos fegyveresek rontottak az épületbe.

2019.03.09 19:18ma.hu

Legalább tizenöt embert lőttek le támadók a Mexikó központi részén fekvő Salamanca városának egyik sztriptízbárjában - közölte szombaton Milenio című helyi lap biztonsági forrásokra hivatkozva.

További öt ember megsebesült a város La Playa nevű szórakozóhelyén péntek este történt lövöldözésben.

A nyomozók szerint egy csoport maszkos fegyveres rontott be a helyiségbe és nyitott tüzet a benntartózkodókra, majd terepjárókon elhajtottak.

Szemtanúk beszámolói szerint legkevesebb húszan voltak a klubban a támadás idején.

A történtek indítékát egyelőre homály fedi, ugyanakkor közép-amerikai államban bűnszervezetek rivalizálnak egymással a befolyásért, területek ellenőrzéséért és csempészútvonalakért. Egyes kartellekben emellett a vezetők letartóztatását vagy megölését követően belháborúk is zajlanak.

A Reuters hírügynökség úgy értesült, hogy bűnszervezetek jelentős mennyiségű benzint loptak egy salamancai olajfinomítóból. Andrés Manuel López Obrador mexikói elnök a héten ezért nagyszabású rendőrségi műveletet jelentett be az El Marro néven is ismert helyi bandafőnök, José Antonio Yépez elfogására.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.