Állati

Egy kecskét választottak polgármesterré

Még csak három éves.

2019.03.08 18:13ma.hu
hirdetés

Tiszteletbeli polgármesterré választottak egy kecskét az amerikai, Vermont állambeli Fair Haven városkában. A Lincoln nevű állat szoros versenyben győzött le egy kutyát, de az indulók között voltak macskák és egy versenyegér is.

Lincoln feladata az lesz, hogy jelenlétével emelje a helyi rendezvények fényét. Fair Havennek egyébként emberi polgármestere nincsen. A kisváros irányítását ellátó Joseph Gunter azér találta ki az állatpolgármester-választást, hogy pénzt gyűjtsön egy játszótér megépítéséhez. A gyűjtés nem volt ugyan túl sikeres, de időközben kiderült, hogy remek alkalom arra, hogy a gyerekeket megismertesse a politika és az önkormányzat világával - írta a hvg.hu.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Belépés és regisztráció hirdetés
hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.