Venezuelai válság

Szinte egész Venezuela áram nélkül maradt

A főváros utcáin tömeg hömpölygött, ugyanis leállt a metróhálózat, buszból pedig túl kevés van a tömegközlekedésben.

2019.03.08 07:23ma.hu

Áram nélkül maradt csütörtök késő délutántól Venezuela nagy része. A szolgáltató hatóságok állítása szerint szabotázs az áramszünetet.

A kimaradás a munkaidő végeztével kezdődött, a főváros utcáin tömeg hömpölygött, ugyanis leállt a metróhálózat, buszból pedig túl kevés van a tömegközlekedésben. Sokan arról panaszkodtak, hogy órákon át gyalogolhatnak otthonukig.

Az AP amerikai hírügynökség megjegyzi, hogy a kormányt támogató tisztségviselők gyakran hibáztatják a politikai ellenzéket a kimaradásokért, az ellenzék viszont a korrupciót és a karbantartás hiányát emlegeti az áramszolgáltatás megbízhatatlanságának okaként.

Venezuelában rendszeresek az áramszünetek, de a most csütörtöki jóval kiterjedtebb volt - csaknem az egész országot érintette -, mint a már szinte megszokott kimaradások.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.