Illegális bevándorlás

Szomáliai kalózt fogtak a német-osztrák határon

A 24 éves fiatalember menedékkérőként akart bejutni Németországba Ausztria felől.

2019.02.27 15:56ma.hu
hirdetés

Elfogtak a német-osztrák határon egy szomáliai feltételezett kalózt, akit azzal gyanúsítanak, hogy részt vett német hajók elleni támadásokban - jelentették szerdán német hírportálok.

A 24 éves fiatalember menedékkérőként akart bejutni Németországba Ausztria felől, az osztrák hatóságok feltartóztatták és megállapították, hogy ujjnyomata megegyezik azokkal a nyomatokkal, amelyeket kalóztámadás után rögzítettek két német tengeri teherszállító hajón.

A nyomatok alapján európai elfogatóparancsot adott ki ellene a németországi Osnabrück ügyészsége. Ezért a február 12-én Salzburgban őrizetbe vett szomáliai állampolgárt a napokban át is adták a német hatóságoknak.

Az ügyészség szerint a gyanúsított 2010 decemberében - 16 éves korában - részt vett az Ems River nevű teherszállító hajó elleni kalóztámadásban. A nyolcfős legénységet csaknem három hónap után, hárommillió dollár (840 millió forint) váltságdíj ellenében engedték szabadon. Részt vett egy másik akcióban, a Susan K nevű hajó elleni támadásban is 2011 áprilisában. A kalózok ezzel a műveletükkel további 3,5 millió dollár váltságdíjhoz jutottak.

A fiatalembert a többi között bűnszervezetben elkövetett emberrablással és zsarolással gyanúsítják.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Belépés és regisztráció hirdetés
hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.