Illegális bevándorlás

Negyven migránst találtak a horvát hatóságok egy kamionban

A két sofőrt őrizetbe vették, és akár öt évig terjedő börtönbüntetést is kaphatnak szervezett embercsempészetért.

2019.02.18 18:06ma.hu

Negyven illegális bevándorlót találtak a horvát hatóságok Dél-Horvátországban, a boszniai határhoz közeli Gracac közelében hétfőn egy szlovén rendszámú kamionban - közölte a Nova Tv horvát kereskedelmi csatorna.

A két sofőrt őrizetbe vették, és akár öt évig terjedő börtönbüntetést is kaphatnak szervezett embercsempészetért.

A zárai (Zadar) rendőrség közleménye szerint a migránsok a gracaci határőrség szolgálati helyiségben tartózkodnak. Egyelőre nem lehet tudni, menedékkérelmet nyújtanak-e be vagy visszatoloncolják őket Bosznia-Hercegovinába, ahonnan érkeztek, mint ahogy azt sem, milyen állampolgárokról van szó. A rendőrségi közlemény erre nem tért ki, ugyanakkor közölték, hogy az ügyben a nyomozás folyamatban van.

A Görögországból Macedónián, Szerbián és Magyarországon át Közép-Európa más országaiba vezető úgynevezett balkáni migrációs útvonal lezárása miatt a menedékérők alternatív útvonalon - Bosznia-Hercegovina, Horvátország és Szlovénia érintésével - igyekeznek eljutni Nyugat-Európába.

A horvát-boszniai határon mindennaposak a határsértések.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.