EU

Az EP Helmut Kohlról és Stefan Zweigről nevezett el épületeket Brüsszelben

Az EP korábban, 2008-ban átadott irodaépületeinek egyike Antall József, a rendszerváltás utáni első magyar miniszterelnök nevét viseli.

2019.02.13 07:41MTI

Helmut Kohl korábbi német kancellárról és Stefan Zweig osztrák íróról nevezte el két új brüsszeli irodaépületét az Európai Parlament (EP).

Az európai uniós (EU-s) intézmény keddi közleménye szerint azért esett a választása a "kiemelkedő európaiakra", mert egyikük, Kohl kancellár az uniós fizetőeszköz, az euró lelkes támogatója volt, míg a másik névadó, Stefan Zweig író a nacionalizmus minden formáját ellenezte, s egyben kiemelkedő szószólója volt Európa egységének.

Az EP korábban, 2008-ban átadott irodaépületeinek egyike Antall József, a rendszerváltás utáni első magyar miniszterelnök nevét viseli, a másikat, az előzővel szimmetrikus épületszárnyat pedig Willy Brandtról, Nyugat-Berlin egykori polgármesteréről, a Német Szövetségi Köztársaság későbbi szociáldemokrata kancellárjáról nevezték el.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.