Állati

Faágakat használtak létraként a csimpánzok, így szöktek meg

Egy kis csapat csimpánz szökött meg a belfasti állatkert csimpánzkarámjából, faágakat használtak létraként, hogy átjussanak a karámot körülvevő falon.

2019.02.10 14:36ma.hu

Egy szombati látogató videofelvételén látszik, amint a majmok vastag faágak segítségével felmásznak a fal tetejére, a filmen látható, hogy egyikük le is mászik a túloldalon.

Alyn Cairns, az egyik gondozó elmondta, hogy viharok tépázták meg a csimpánzok karámjának fáit, ezért tudták a majmok letörni őket és kezdetleges létrafélét építeni belőlük.

Hozzátette, "a csimpánzok intelligens főemlősök, tudják, hogy nem szabad a karámon kívül mászkálniuk, ezért maguktól visszamentek".

Két hete egy kis panda (vörös macskamedve) szökött meg a belfasti állatkertből, amikor nem működött az elektromos kerítés. Egy közeli ház előtt találtak rá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.