Tragédia

Összeomlott egy többemeletes lakóház Isztambulban

A tragédiának eddig két halálos áldozata van.

2019.02.07 07:10ma.hu

Negyvenhárman laktak abban a hétemeletes házban, amely összeomlott szerda délután Isztambulban.

A tragédiának eddig két halálos áldozata van, de ez a szám feltehetően még emelkedni fog. A helyi hatóságok egész éjszaka nagy erőkkel kutattak túlélők után, eddig hét embert sikerült kiszabadítani a romok alól, egyikük állapota válságos.

Még nem tudni mi okozhatta az épület összeomlását, de az isztambuli ügyészi hivatal vizsgálatot indított, mert mint kiderült, a csupán huszonhét éve épített lakóház legfelső három szintjét engedély nélkül húzták fel.

Huszonhat autóval vonultak ki a tűzoltók a helyszínre – olvasható a BBC oldalán. A hatóságok elővigyázatosságból kiürítettek hét szomszédos épületet. A mentés öt különböző helyen folyik a romok között. Vannak olyan részek, ahol lehet látni vagy hallani a romok alatt rekedt lakókat . A hatóságok remélik, hogy rövid idő alatt minden embert ki tudnak menteni.

Az épület tizennégy lakásán kívül egy varroda is volt az legalsó szinten, de egy helyi tisztviselő szerint senki nem tartózkodott ott.

A török megapoliszban nem példa nélküli a szerdai tragédia. Tavaly nyáron egy építkezés mellett álló lakóház csúszott le a dombról. Szerencsére azt az épületet időben kiürítették. Hasonlóan a mostani esethez, ott sem voltak rendben a ház építési engedélyei.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.