Megrázó

Megöltek egy boszorkánysággal vádolt nőt és négy gyermekét Indiában

Az asszony és a négy gyerek testét az otthonuktól nem messze találták meg rendőrkutyák egy kútban.

2019.01.30 11:48ma.hu

Hat ember ellen emeltek vádat India keleti részén, mert megöltek egy boszorkánysággal vádolt asszonyt és négy gyerekét - közölte a helyi rendőrség szerdán.

Az asszony és a négy gyerek testét az otthonuktól nem messze találták meg rendőrkutyák egy kútban Odisa, korábbi nevén Orissza állam egyik falujában. A férj a gyilkosság idején nem volt otthon, ő jelentette be eltűnésüket a rendőrségen.

Az ügyben hat embert tartóztattak le, köztük a falu gyógyítóját, akiről úgy tartották, hogy képes felvenni a harcot a boszorkányok és az általuk előidézett rontás ellen.

A vád ellenük gyilkosság, illetve a boszorkányüldözés elleni törvény több rendbeli megsértése. A fővádlott azzal védekezik, hogy a meggyilkolt asszony rontást hozott a lányára, aki emiatt megbetegedett és meghalt.

Erre a véleményre jutott a gyógyító is, aki ezután arra buzdította a gyászoló apát és a testvéreit, hogy végezzenek az állítólagos boszorkánnyal. A gyilkosok beismerték a tettüket.

Indiában ma tartják magukat is különféle hiedelmek a boszorkányságról és a fekete mágiáról is, különösen az ország keleti és középső részén. A hatóságok szerint évente több mint száz embert - nagyrészt nőket - ölnek meg, akiket boszorkánysággal vádolnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.