Hollandia

Börtönbüntetésre ítélték a 2005-ös amszterdami gyémántrablás négy vádlottját

Ez volt Hollandia történelmének egyik legsúlyosabb rablása.

2019.01.29 12:33ma.hu

Három és fél évtől hét évig terjedő évi börtönbüntetésre ítélte egy holland bíróság a 2005-ös, több tízmillió eurós amszterdami ékszerrablás négy vádlottját - jelentette a helyi sajtó kedden.

Az amszterdami Schipol repülőtéren 2005 elején 72 millió dollárra (20,9 milliárd forintra) becsült értékű gyémántokat és ékszereket raboltak el fegyveresek a KLM légitársaság páncélozott járműve elleni támadásban.

Az üggyel kapcsolatban összesen hét embert vettek őrizetbe 2017-ben Hollandiában és Spanyolországban, s közülük négyet ítélt most el a haarlemi bíróság. Az akció kitervelője, a csoport vezetője még a tárgyalás előtt meghalt, ketten pedig végül felmentést kaptak - írta a De Telegraaf című holland napilap.

A vádlottakra hét, hat, öt, illetve három és fél éves szabadságvesztést szabott ki a törvényszék.

A gyémántok nagy részét közvetlenül a rablás után megtalálták a bűnözők által menekülésre használt járműben, a mintegy 43 millió dollár értékű többi ékszert máig keresik.

Ez volt Hollandia történelmének egyik legsúlyosabb rablása.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.