Bűnügy

A nyílt utcán rabolták el az Esterházy-hagyaték kezelőjének édesanyját

Betuszkolták egy autóba és elhajtottak.

2019.01.23 07:24ma.hu

Elraboltak a burgenlandi Kismartonban (Eisenstadt) egy 88 éves asszonyt, aki osztrák sajtóértesülések szerint nem más, mint az Esterházy Alapítványt kezelő Ottrubay István (Stefan Ottrubay) édesanyja - írja az Index.

Az idős asszony ápolójával sétált az utcán, mikor lefékezett mellettük két, feltehetően külföldi rendszámú, fekete limuzin. Egy nő és egy férfi ugrott ki belőlük, az ápolót félrelökték, az idős asszonyt pedig betuszkolták az egyik kocsiba, aztán nagy sebességgel elhajtottak a kismartoni Hegytemplom irányában.

Az emberrablók után nagyszabású hajtóvadászat indult. "Nemzetközi keresés folyik minden irányban" - mondta Helmut Marban rendőrségi szóvivő az APA hírügynökségnek. A szóvivő részletesen elmondta, hogyan néztek ki az emberrablók, fényképeket azonban nem mutatott.

A rendőrség nem fedte fel az elrabolt nő kilétét, de osztrák híradások szerint az Esterházy Alapítványt kezelő Ottrubay István édesanyját ejtették túszul.

Szemtanúk szerint az eset után állig felfegyverzett rendőrök lepték el Kismarton utcáit, akik minden magyar rendszámú autót megállítottak és átkutattak.

Ottrubay Istvánt nagynénje, Esterházy Melinda – aki férje, Esterházy Pál 1989-es halála után a hercegi címet nem, csak a vagyont örökölte - 2000-ben bízta meg a 800 millió eurónál is többre taksált Esterházy-vagyon kezelésével.

Furcsa egybeesés, hogy az Esterházy Alapítvány a múlt héten indított pert a magyar állam ellen a 20. század elején az Esterházy-család fraknói várából Budapestre átszállított 260 műtárgyért.

Friss: megtalálták!

A tiroli Kitzbühelben megtalálták a 88 éves Magdolna Theresia Ottrubayt, akit kedden ismeretlenek ültettek be egy autóba a nyílt utcán, miután gondozónőjét félretolták az útból - erősítette meg a rendőrség.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.