Katasztrófa

Már 85 halottja van a mexikói vezetékrobbanásnak

58 embert kórházban ápolnak.

2019.01.21 07:50MTI

Nyolcvanötre nőtt a megcsapolt üzemanyag-vezetéknél bekövetkezett robbanás halálos áldozatainak száma Mexikóban - közölte vasárnap a mexikói egészségügyi miniszter. Jorge Alcocer szerint 58 embert kórházban ápolnak.

A vezetéket üzemeltető állami olajvállalat, a Pemex közben elismerte, hogy nem zárta el a vezeték szelepét azonnal, mihelyt észlelte a szivárgást, mert eleinte azt hitte, hogy az nem jelentős.

A szerencsétlenség három héttel azután következett be, hogy Andrés Manuel López Obrador mexikói elnök hadjáratot hirdetett azok ellen a bandák ellen, amelyek országszerte illegálisan megcsapolják az üzemanyag-vezetékeket, évente mintegy 3 milliárd dollár veszteséget okozva az államnak.A robbanás előtt készült videofelvételeken embereket lehet látni, ahogy vödrökbe gyűjtik az üzemanyagot katonák jelenlétében. Obrador védelmébe vette azt, hogy a fegyveres erők nem avatkoztak közbe, elkerülve a konfliktust a nagyszámú emberrel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.