Eladó

Szicíliában egy kávé áráért vehet házat, csak egy feltétel kell hozzá

Miután az utóbbi időben rohamos tempóban kezdett elnéptelenedni a község, az önkormányzat úgy döntött, hogy a saját tulajdonában lévő házakat elkezdi árulni egy euróért.

2019.01.19 12:37ma.hu

Több tucat ingatlan eladó egy elviteles kávé áráért a Nyugat-Szicíliában található Sambuca nevű településen. Miután az utóbbi időben rohamos tempóban kezdett elnéptelenedni a község, az önkormányzat úgy döntött, hogy a saját tulajdonában lévő házakat elkezdi árulni egy euróért. A hvg.hu cikke szerint az alpolgármester, Giuseppe Cacioppo hangsúlyozza, hogy a település nem közvetít a régi és az új tulajdonos között, hanem valóban az önkormányzattól lehet megvenni a házakat, akár azonnal.

Van azonban egy feltétel, amit a kedvezményes vásárlás esetén teljesíteni kell. Az új tulajdonosnak minimum 15 ezer euróért renoválnia kell az épületet három éven belül, és vagyoni biztosítékos is le kell tennie hozzá 5 ezer euróért. A kauciót visszaadják, miután a teljes felújítás megtörtént, de még így is, az egy eurón felül a beköltözőnek átszámítva legalább 4 és fél millió forintot az épületre kell költenie.

Cacioppo szerint ez a plusz ráfordítás nem szabad, hogy elkedvetlenítse a vállalkozó kedvű potenciális lakosokat, mert szerinte Sambuca a "ragyogás városa". A település természetvédelmi területen fekszik, "hegyek és erdők veszik körül, csöndes és békés, idilli menedék detoxikációs célokra". Történelme az arab múlt miatt gazdag, házai általában kétemeletesek, udvarral, pálmakerttel és árkádos bejárattal rendelkeznek.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.