Ausztrália

3 méteres piton támadt az alvó fiúra, a szülei mentették meg

A piton már a fiú kezébe mélyesztette fogait, mikor a kiabálásra felébredtek a szülők.

2019.01.17 16:30MTI
hirdetés

A 14 éves Ryan Jacksont éjszaka közepén támadta meg egy kígyó. A háromméteres piton már a fiú kezébe mélyesztette fogait, amikor Jackson kiabálására felébredtek szülei és a segítségére siettek.

Apja megpróbálta hátrafeszíteni a kígyó fejét, felesége pedig felkapta a kacsacsőrű emlős formájú műanyag perselyt és az állat szájába nyomta. Tíz percet küzdöttek a szülők az éhes pitonnal, mire sikerült kiszabadítani gyermeküket a szorításából, a fiút azonnal a közeli kórházba szállították, sérülése ellenére jól van.

A kígyó a hírek szerint egy ametisztpiton vagy bozótpiton volt, mely harapása nem mérgező, de a faj jellemző szokása, hogy áldozatukat megfojtják, majd felfalják. "Azt tanítottuk a gyerekünknek, hogy ne féljen a kígyóktól. Ez azonban éhes volt és agresszív, nem akarta elengedni" - mondta el az anya.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Belépés és regisztráció hirdetés
hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.