Terror

Robbanások és fegyverropogás egy kenyai luxusszállodánál

Szemtanúk azt állítják, hogy négy fegyveres férfi ment be a szállodába.

2019.01.15 16:21MTI

Robbanások és fegyverropogás a kenyai főváros, Nairobi egyik luxusszállodájánál. A BBC szerint szemtanúk azt állítják, hogy négy fegyveres férfi ment be a szállodába.

A Star című kenyai lap előzetes értesülések alapján legalább három halottról tud. A helyszínre kiérkeztek a rendőrség, a terrorellenes alakulatok, a tűzoltóság és a mentők egységei is.

A merénylet elkövetőjeként az al-Shabaab szomáliai terrorszervezet jelentkezett. Az iszlamisták Reuters hírügynökségnek nyilatkozó szóvivője elmondta: "Mi állunk a nairobi támadás mögött". "A művelet folyamatban van. Később osztjuk meg a részleteket" - tette hozzá Abdiasis Abu Musab, a terroristák katonai műveletekért felelős szóvivője.

A támadás a kenyai főváros Westlands nevű kerületében található DusitD2 szálloda komplexumot érte, amelyben irodák és bankfiókok is vannak. Szemtanúk beszámolói szerint több jármű lángokban állt, az embereket evakuálják a helyszínről.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.