Tragedia

Újabb holttestet találtak a dél-oroszországi gázrobbanás helyszínén

Legutóbb szilveszterkor történt gázrobbanás az Urál déli részén fekvő Magnyitogorszkban egy sorházban.

2019.01.15 06:46ma.hu
MTI

Egy újabb, második holttestet emeltek ki a romok alól a mentőegységek keddre virradóra a Rosztov megyei Sahtiban gázrobbanás következtében megrongálódott nyolcemeletes lakóházban.

Három ember sorsa továbbra is ismeretlen. A hétfő reggel történt gázrobbanás követően hét embert, köztük egy gyereket élve hoztak ki a romok alól. A házból 140 lakót evakuáltak, közülük 43-at a megrongálódott lépcsőházból, amelyben négy lakás összedőlt.

Oroszországban gyakoriak a gázrobbanások a lakóházakban, ezek oka rendszerint a biztonsági előírások be nem tartása, a karbantartás hiánya, valamint az, hogy nem megfelelő a hatósági ellenőrzés.

Legutóbb szilveszterkor történt gázrobbanás az Urál déli részén fekvő Magnyitogorszkban egy sorházban, a detonáció következtében az egyik lépcsőház fele a 10. emelettől a földszintig teljesen leomlott. Harminckilencen meghaltak, többtucatnyi embert sikerült élve kimenteni.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.