Durva baleset

Buszmegállóba hajtott egy emeletes busz Ottawában, halottak, nagyon sok sérült

A tető egy része áthaladt a busz emeletének az elején.

2019.01.12 08:44MTI

Buszmegállóba hajtott egy emeletes busz Ottawában helyi idő szerint pénteken, a balesetben legalább hárman meghaltak és huszonhárman megsérültek.

Az ottawai mentőszolgálat közlése szerint sokan súlyos sérüléseket szenvedtek, kórházi tisztviselők pedig azt mondták, kilenc kritikus állapotban lévő embert szállítottak a traumatológiára.

A szerencsétlenségről készült, a Twitteren közzétett képeken jól látható, hogy a busz emelete károsult leginkább, amikor a gépjármű nekihajtott a megálló tetőszerkezetének. Hírügynökségi jelentések szerint a tető egy része áthaladt a busz emeletének az elején.

Azt egyelőre nem tudni, hogy hány utas tartózkodott a 90 férőhelyes gépjárműn a baleset bekövetkeztekor.

A CNN szerint a rendőrség őrizetbe vette a sofőrt, kihallgatták, és egyelőre nyomozzák, mi okozhatta az esetet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.