Színes

Ismét gyermekmolesztálással vádolják Michael Jacksont

Egy dokumentumfilmben vall a két áldozat.

2019.01.10 16:40ma.hu

"A sztársága csúcsán Michael Jackson hosszú távú kapcsolatba került két fiúval és a családjaikkal. A fiúk a kapcsolat kezdetekor 7 és 10 évesek voltak. Most a harmincas éveikben járnak, és elmesélik a történetüket arról, hogy Jackson hogyan zaklatta őket szexuálisan" - áll a Leaving Neverland című új dokumentumfilm szinopszisában. A filmet a január 24-én kezdődő Sundance Filmfesztiválon mutatják majd be.

Hogy ki az a két férfi, aki a dokumentumfilmben megszólal, hivatalosan egyelőre nem lehet tudni. A Rolling Stone magazin ugyanakkor a produkciós cég honlapján közzétett fotók egyikén felismerte Wade Robson ausztrál táncos-koreográfust, aki gyerekkorában több Michael Jackson-klipben is szerepelt (Black or White, Heal the World).

Robson 2013-ban polgári keresetet nyújtott be, melyben azzal vádolta a 2009-ben elhunyt énekest, hogy gyermekkorában molesztálta őt. A bíróság ítélete szerint azonban az énekes egykori tulajdonát képező két cég, amelyek alperesként szerepeltek az ügyben, nem vonhatóak felelősségre a Robsonnal történtekért.

A film másik szereplőjét, James Safechuckot Jackson egykori birtoka, Neverland jogi képviselője nevesítette. Ő is megvádolta már az énekest, és az ő keresetét is elutasították.

Hogy valóban ők szerepelnek-e a filmben, hivatalosan még nem erősítették meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.