Bűnügy

Elrabolták egy norvég milliárdos feleségét, ha nem fizet, az asszonyt megkínozzák

A bűnözők kriptovalutában követelik a váltságdíjat.

2019.01.09 15:16MTI

Tavaly október végén elrabolták egy norvég milliárdos feleségét, és a 68 éves asszonyért csaknem 3 milliárd forintnyi váltságdíjat követelnek. - robbant a hír szerdán a norvég médiában, melyet a norvég rendőrség - a személyazonosság közlése nélkül - megerősített.

A hírről elsőként beszámoló Verdens Gang (VG) norvég napilap szerint az ország 172. leggazdagabb emberének számító Tom Hagen ingatlanmágnás feleségének, Anne-Elisabeth Falkevik Hagennek október 31-én veszett nyoma, és mai napig nem sikerült megegyezni elrablóival, a tárgyalásokat lassítja, hogy a feltételezett túszejtőkkel igen korlátozott a kapcsolat.

Az emberrablók 9 millió euró (mintegy 2,9 milliárd forint) váltságdíjat követelnek az asszonyért, méghozzá kriptovalutában.

A nő fogva tartói azzal fenyegetőztek, hogy megkínozzák az asszonyt, ha nem kapják meg a pénzt.

A 68 éves Tom Hagen vagyona a Kapital című norvég gazdasági folyóirat becslése szerint 1,7 milliárd norvég korona (558 milliárd forint). A befektető 70 százalék tulajdonrésszel rendelkezik az Elkraft áramszolgáltatóban, amelynek alapító tagja. Az emberrablások, túszejtések kifejezetten ritkák a gazdag skandináv országban, ahol a bűncselekmények száma összességében is meglehetősen alacsony.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.