Nem tudni, mi történt

Két német fiatal is eltűnt Egyiptomban

Egy fiatal német férfi eltűnése után egy újabb német állampolgárnak veszett nyoma Egyiptomban.

2019.01.07 17:48MTI

Eltűnt két német állampolgár Egyiptomban, jelentette be a német külügyminisztérium szóvivője Berlinben. Információik szerint egy fiatal német férfi eltűnése után egy újabb német állampolgárnak veszett nyoma Egyiptomban.

Az egyiptomi német nagykövetség kapcsolatban áll a helyi hatóságokkal, és azon fáradoznak, hogy mindkét esetről további információkat szerezzenek. A szóvivő hangsúlyozta, hogy két külön esetről van szó. Az érintettekre való tekintettel további részleteket nem árult.

A dpa német hírügynökség értesülése szerint az első esetben egy Gießenből származó 18 éves fiatalról van szó, aki december 17-én, Luxoron keresztül akart beutazni Egyiptomba, hogy meglátogathassa Kairóban élő nagyapját. Apja szerint mielőtt fia továbbutazott volna Kairó felé, megszakadt közöttük a kapcsolat, és azóta nem érkezett hír róla.

A második esetben egy 23 éves férfi az érintett, aki fiútestvérével együtt december 27-én a kairói reptéren át akart beutazni Egyiptomba. A hatóságok azonban a reptéren letartóztatták a fiatal férfit, és csak testvérét engedték belépni az országba, mondta el az édesanyjuk. A reptéren letartóztatott férfinak azóta nyoma veszett.

Mindkét férfinak német édesanyja és egyiptomi édesapja van, és mindketten német-egyiptomi kettős állampolgárok.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.