Élelmiszer

Így néz ki a világ egyik legdrágább húsa

Egy tokiói tonhalárverésen 333,6 millió japán jenért (mintegy 870 millió forintért) kelt el egy 278 kilogrammos kék uszonyú tonhal.

2019.01.06 18:36MTI

Tokióban hagyomány, hogy a szilveszter utáni első árverésen a legjobb halak árát igen magasra licitálják fel a halkereskedők és szusivendéglősök. Ez most is jól sikerül, hiszen csaknem 900 millió forintnak megfelelő összegért, rekordáron kelt el egy 278 kilogrammos kékuszonyú tonhal a tokiói halpiac idei első árverésén. A vevő a Kimura Kijosi, a Sushi-Zanmai étteremláncot üzemeltető társaság elnöke volt.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.