Áldás

Ferenc pápa sürgős felhívást intézett az európai vezetőkhöz

A mentőhajókon rekedt bevándorlókkal való szolidaritásra szólított fel.

2019.01.06 14:27MTI

"Konkrét szolidaritásra" szólította fel az európai vezetőket vasárnap, vízkereszt alkalmábnók tartott  szentbeszéde után a pápa a 49 bevándorló iránt,  akik több mint két hete két civil mentőhajó fedélzetén rekedtek a máltai partoknál.

"A Földközi-tengerből kimentett 49 ember több napja két nem kormányzati szervezet hajóján tartózkodik, arra várva, hogy biztos kikötőt találjanak, ahol partra szállhatnak. Sürgős felhívást intézek az európai vezetőkhöz, hogy tegyenek tanúbizonyságot az irántuk való konkrét szolidaritásukról" - mondta a katolikus egyházfő a vatikánvárosi Szent Péter téren hagyományos úrangyala imájára összegyűlt hívek tízezrei előtt.

A Sea Watch december 22-én 32 menedékkérőt mentett ki a Földközi-tenger nemzetközi vizein.

A Sea Eye Professor Albrecht Penck nevű hajója szombaton további 17 migránst mentett ki. A mentőhajók Málta partjai előtt vesztegelnek, fedélzetükön a kimentett bevándorlókkal. Kikötési engedélyt a helyi hatóságoktól eddig nem kaptak. 

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.