Németország

Robbanás történt a legnagyobb német ellenzéki párt egyik irodájánál

A rendőrség politikai bűncselekmény gyanújával indított eljárást.

2019.01.04 10:23MTI

Robbanás történt a legnagyobb német ellenzéki párt, a jobboldali Alternatíva Németországnak (AfD) egy irodájánál csütörtök éjjel a Szászország tartományi Döbelnben, a rendőrség politikai bűncselekmény gyanújával indított eljárást.

A nyomozást a tartományi bűnügyi hivatal (LKA) államvédelmi osztálya folytatja.

A robbanás a Drezda környékén fekvő kisvárosban működő AfD-iroda előtt, az utcán történt. Megrongálódott a földszinti, utcafronti irodahelyiség portálja, a szomszédos épület és két autó, személyi sérülés nem történt.

A Mitteldeutscher Rundfunk (MDR) regionális közszolgálati médiatársaság beszámolója szerint a rendőrség a nyomozás érdekeire hivatkozva egyelőre nem közölt részleteket az ügyről.

Az AfD a párt elleni merényletként értelmezi a robbanást. A Twitteren azt írták, hogy "súlyos támadás érte a szászországi AfD-t".

Martin Dulig tartományi miniszterelnök-helyettes is így értelmezi a történteket, a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) politikusa szintén a Twitteren azt írta, hogy semmivel sem lehet igazolni a támadást, mert "az erőszak nem tartozik a demokrácia eszközei közé".

Az AfD-vel nem robbanószerrel, hanem a politika eszközeivel kell felvenni a harcot - tette hozzá. "Ez a támadás az AfD-nek használ és árt a demokráciának" - idézte a miniszterelnök-helyettes bejegyzését az MDR.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.