Műtrágyaszóróval teríthették

Felelőtlenül kiszórt méreg okozhatta a vadállatok pusztulását Arad megyében

Még november közepén bukkantak vadállat-mészárlás nyomaira az Arad-megyei Németpereg-Szemlak környékén.

2018.12.30 10:06ma.hu

Mezei nyulak, vörös rókák, pusztai ölyv, egerész ölyv és más madarak tetemeit fedezték fel a szántóföldeken - írja a Transindex.ro.

Úgy tűnik, mezőgazdasági kártevők ellen használatos méreg okozhatta az állatok vesztét, melyet nem a törvény által előírt módon helyeztek ki, hanem műtrágyaszóróval terítettek szét több száz hektárnyi területen.

A Milvus Csoport nevű természetvédelmi egyesület tagjai a helyszínre utaztak és a vadásztársulat képviselőivel bejárták a területet. A szántóföldeken kiszórt méreg közelében nagy számban találtak újabb tetemeket.

Két mérgezés-gyanús parlagi sas tetemet is találtak. Köztudott, hogy a faj az eltűnés szélén áll. Romániában mindössze egyetlen ismert fészkelő párról van tudomásuk az ornitológusoknak.

A Milvus Csoport magára vállalta a parlagi sas tetemek toxikológiai vizsgálatának költségeit.

Az aradi rendőrség "Fegyverek, Robbanószerek és Veszélyes anyagok” ügyosztálya is nyomozást folytat az állatok tömeges pusztulását kiváltó okok kiderítése érdekében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.