Terror

Négy halottja van az egyiptomi turistabusz-robbantásnak

Házi készítésű robbanószerkezetet helyeztek el az út mellett.

2018.12.29 09:25ma.hu

Négy halálos áldozatot követelt a pénteki, turistabusz ellen elkövetett merénylet Egyiptomban, négy kilométerre a gízai piramisoktól. A házi készítésű robbanószerkezetet az út mellett helyezték el ismeretlenek.

A merénylet elkövetőjekén egyelőre semmilyen szervezet nem jeletkezett, ám a Reuters hírügynökség megjegyzi, iszlám szélsőségesek rendre elkövettek támadásokat korábban külföldi turisták ellen, hogy apasszák Egyiptom létfontosságú, idegenforgalomból származó jövedelmét.

A pénteki merényletben három vietnami turista, valamint egyiptomi idegenvezetőjük vesztette életét. További tíz ember megsérült: kilencen vietnamiak, valamint a buszsofőr.

Musztafa Madbúli egyiptomi miniszterelnök egy helyi tévécsatornának azt mondta, hogy a busz letért a biztonsági erők védte útvonalról. A jármű vezetője ugyanakkor azt állítja, hogy a turistabuszok megszokott útvonalán haladt a járművel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.