Katasztrófa

Kövér László részvétét fejezte ki az indonéziai cunami pusztítása miatt

Kövér László házelnök részvétét fejezte ki az indonéziai cunami pusztítása miatt az indonéz népnek a két házelnöknek megküldött táviratában hétfőn.

2018.12.24 22:23MTI

A két táviratban, amelynek szövegét az Országgyűlés Hivatala juttatta el az MTI-hez, Kövér László arra reagált, hogy szombat este cunami keletkezett a Jáva és Szumátra szigetek közötti Szunda-szoros térségében, az indonéziai Banten és Lampung tartományokat érintve. Hétfői adatok szerint kétszáznyolcvanegyre emelkedett a szökőár halálos áldozatainak száma, több mint ezren megsérültek és legalább ötvenhét embert tartanak nyilván eltűntként.

A magyar Országgyűlés elnöke Bambang Soesatyónak, az indonéz törvényhozás képviselőháza elnökének és Oesman Sapta Odangnak, az indonéz törvényhozás Regionális Képviselők Tanácsa elnökének küldött gyásztáviratot.

Kövér László úgy fogalmazott: mély megdöbbenéssel értesült a szökőárról, amely többszáz ember halálát okozta.

A magyar Országgyűlés valamennyi tagja nevében is részvétét fejezte ki a házelnököknek és az indonéz népnek. Mint írta, biztos abban, hogy a hatóságok és az önkéntesek erőfeszítései jelentős segítséget nyújtanak a bajba jutottaknak és mérséklik a természeti csapás következményeit.

Arra kérte az elnököket, hogy továbbítsák együttérzését az áldozatok hozzátartozóinak és a katasztrófa sérültjeinek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.