Bányatűz

Megtalálták az orosz bányában rekedt munkások holttestét

A bányában tűz volt, vélhetően megfulladtak a füstben.

2018.12.23 09:51MTI

Megtalálták a Permi területen fekvő Szolikamszkban található káliumbányában rekedt kilenc építőmunkás holttestét, a bányában tűz volt, s vélhetően megfulladtak a füstben – írja az MTI az illetékes mentőszolgálatokra hivatkozva.

Nem sokkal korábban Makszim Resetnyikov permi kormányzó bejelentette: nincs esély a munkások kimentésére.

"Mindent megtettek, hogy kihozzák a kilenc építőmunkást a bányából. Hat alkalommal próbáltak eljutni hozzájuk és kísérelték megállítani a tüzet. Azt mondják, nincs már erre esély" - írta a mentőkről hivatalos Instagram-oldalán Resetnyikov, aki egyúttal részvétét nyilvánította a munkások hozzátartozóinak, és megígérte, hogy minden segítséget megadnak nekik.

A bejelentést követően a mentők még egyszer leereszkedtek a mélybe, és először nyolc holttestet, majd rövid időn belül a kilencediket is megtalálták.

Az Uralkalij vállalat üzemeltette bányában szombaton ütött ki tűz 364 méteres mélységben, miközben betonoztak az építőmunkások, akik 17-en voltak. A bányamentőknek korábban sikerült nyolc munkást a felszínre hozniuk, de hat sikertelen próbálkozás után sem tudtak eljutni a bányában rekedt kilenc másik munkáshoz, akikkel megszakadt a kapcsolat. A mentést a hőség, a továbbra is égő tűz és a sűrű füst nehezítette, illetve a munkások vélt tartózkodási helyét nem tudták megközelíteni.

A permi kormány tudatta: a tüzet szinte mindenhol eloltották, már csak egy helyen kell a lángokat megfékezni. Az Uralkalij korábbi közlése szerint metángázrobbanás nem történt, egy padozat kapott lángra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.