Oroszország

Tűz ütött ki egy orosz bányában, többen bent rekedtek

Tűz ütött ki egy káliumbányában szombaton az oroszországi, Permi területen fekvő Szolikamszkban, kilenc építőmunkás rekedt a füsttel elborított szinten.

2018.12.22 14:23MTI

A helyszínen bányamentők dolgoznak - közölte a bányát üzemeltető Uralkalij vállalat. A cég egy illetékesének közlése szerint metángázrobbanás nem történt, egy úgynevezett kihajtó padozat kapott lángra.

Előzőleg a TASZSZ orosz hírügynökség a mentőszolgálatoktól úgy értesült, hogy 340 méteres mélységben tört ki a tűz. Nyolc embert felszínre hoztak, közülük senki sem sérült meg, kilenc ember - a bányában 2017 decembere óta dolgozó építővállalat munkásai - lent rekedt.

A tűz kitörésekor egy építővállalat betonozási munkálatokat folytatott a bányában. Egyelőre nem tudnak eljutni a bányában rekedt munkásokhoz, akikkel megszakadt a kapcsolat. A helyszínen nagy a hőség, sűrű a füst, ami nehezíti a mentést.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.