Tragédia

Leopárd ragadott el egy hároméves kisfiút Indiában

A gyermek fej nélküli tetemét kedden adták át a szülőknek vadvédelmi illetékesek.

2018.12.18 20:41MTI

Leopárd ragadott el otthonából és ölt meg egy hároméves fiút Indiában, a gyermek fej nélküli tetemét kedden adták át a szülőknek vadvédelmi illetékesek.

A fiú házuk konyhájában volt édesanyjával, amikor a leopárd beosont az épületbe és elragadta a gyermeket, magával vonszolta a közeli erdőbe, közölték az észak-indiai Dzsamu és Kasmír állam vadvédelmi illetékesei.

Két hónap alatt ez volt a harmadik leopárdtámadás a térségben, december 7-én egy nyolcéves fiút mart egy halálra.

A vadvédelmi hatóságok engedélyt kértek a leopárd kilövésére, altatólövedékkel felszerelkezve kutatnak az állat után. "Ez egy erdős térség, az emberek betelepültek az állatok élőhelyére, ezért történnek ilyen balesetek", mondta egy helyi vadőr.

Becslések szerint mintegy 12-14 ezer leopárd él Indiában. 2017-ben mintegy 431 állatot öltek meg, főként vadorzók, akik a leopárd testrészeivel kereskednek. Hivatalos adatok nincsenek arról, hány embert ölt meg leopárd a dél-ázsiai országban, de szakemberek szerint évente több százra tehető a halálos támadások száma.

Pár napja egy meditáló buddhista szerzetest ölt meg leopárd Maharashtra államban, abban a térségben az volt az ötödik ilyen támadás ebben a hónapban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.