Terror

Lövöldözés Strasbourg központjában - videó

Lövöldözés volt kedd este Strasbourg belvárosában, egyelőre meg nem erősített információk szerint több sérült is van.

2018.12.11 21:13ma.hu

FRISS

Két halott, 11 sérült, kettő életveszélyben. A terroristát még keresik.

A Le Figaro a helyi prefektúrára hivatkozva azt írta, hogy egy halálos áldozat van, hatan pedig megsebesültek. A helyi tűzoltóktól a Reuters úgy tudja, hogy egy ember meghalt, hárman megsérültek - írta az Index.

Állítólag egy férfi kezdett lövöldözni a tömegben. Roland Ries polgármester szerint a fegyveres férfit még nem fogták el a rendőrök, ezért mindenkit arra kért, hogy maradjon otthon.

A rendőrség lezárta a környéket, a villamosközlekedést is leállították. A Kléber téren felállított karácsonyi vásárt bezárták.

Emmanuel Foulon, az Európai Parlament egyik sajtósa ott volt a közelben, azt írta a Twitteren, hogy pánik volt, miután lövéseket hallottak, az emberek lehasaltak az éttermekben. Utána látták, ahogy fegyveres rendőrök szaladnak az utcán. A héten pont Strasbourgban tart ülést az Európai Parlament is.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.