Kaliforniai tűzvész

Egy hónapig őrizte a kutya a tűzvészben megsemmisült ház romjait

Madison megvárta, míg gazdája hazatér.

2018.12.09 15:37ma.hu

A kaliforniai tűzvész után egy hónapig őrizte gazdája megsemmisült házának romjait egy Madison nevű Anatóliai juhászkutya.

Andrea Gaylord, a Paradise városában található ház tulajdonosa még november 8-án menekült el a tűzvész elől. Madisonról sem feledkezett meg, megkért egy állatvédő szervezetet, hogy kutassák fel.

Az állatvédők meg is találták a romok között bóklászó kutyát, ám befogni nem tudták, az állat ugyanis nem volt hajlandó közel menni hozzájuk. Az egyik aktivista ezután rendszeresen vitt élelmet és vizet a romokat őrző ebnek.

"Képzeljék el ezt a hűséget! Itt várt meg minket a lehető legrosszabb körülmények között. Az állati ösztöne azt súgta, hogy őrizze a területét, amelynek mi is részei vagyunk" - mondta el Andrea Gaylord az ABC10-nek, mikor a héten hazatért.

Mint kiderült, Madison testvére, Miguel is túlélte a katasztrófát, őt egy állatotthonban találták meg, ahol a tűz elől elmenekült állatokat fogadták be. Azóta ő is ismét a gazdájával van.

A több héten át tomboló katasztrófában összesen 85 ember vesztette életét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.