Erdély

Magával és családjával is végezni akart egy hivatásos katona Besztercén

Öngyilkosságot kísérelt meg egy hivatásos katona Besztercén. Élettársával és lányával is végezni akart.

2018.12.06 11:25ma.hu

Levetette magát szerda délután egy besztercei tömbház negyedik emeletéről egy férfi. Tíz percre rá gázrobbanás volt a lakásában. A hivatásos katona az élettársát és a lányát akarta magával a halálba vinni - írja a Maszol.ro.

A bukaresti származású hivatásos katona egy tömbházlakást bérelt Besztercén, amelyben a 17 éves lányával és a gyermeke 43 éves anyjával élt. Eddig ismeretlen okokból kitervelte, hogy öngyilkosságot követ el, de gondoskodik arról, hogy a családtagjai sem maradjanak életben.

Szerda délután megeresztette a gázcsapot a lakásban, és improvizált egy szerkezetet, amely a bejárati ajtó kinyitásakor felrobbantja a felhalmozott gázt. Az ablakon nézte, amint a hazatérő élettársa és a lánya közeledik a tömbházhoz, integetett nekik, majd a mélybe ugrott.

Az ijedt nő riasztotta a hatóságokat a 112-es segélyhívó számon. Tíz perccel ezután hatalmas robbanás rázta meg a tömbházlakást, a detonáció magától következett be. A férfi lánya lépcsőházban tartózkodott ekkor, de nem sérült meg. A tömbház előtti parkolóban várakozó anyját és egy tűzoltót megsebesítették a lehulló üvegszilánkok és vakolatdarabok.

A hivatásos katona többszörös csonttöréssel, kómában került kórházba. Élettársa és a tűzoltó enyhébb sérüléseket szenvedett.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.