India

Véres tüntetés, rendőrgyilkosság lett néhány tehén leöléséből

Káosz Indiában.

2018.12.04 17:40ma.hu

Teljes káosz alakult ki egy faluban az Uttar Prades állambeli Bulandsahar város közelében, miután a helyiek marhahúsra és néhány állatcsontra bukkantak. Több tucat lakos lezárt egy utat, azt követelve, hogy állítsák elő a tehenek lemészárlóit.

A tüntetők összecsaptak a rendőrökkel, majd valaki tüzet nyitott, és halálosan megsebesített egy rendőrt. Rajta kívül még egy ember életét vesztette. A feldühödött falusiak egy rendőrőrsöt és több hatósági járművet felgyújtottak.

Eddig négy embert vettek őrizetbe, a legfőbb gyanúsított egy olyan jobboldali csoport tagja lehet, mely szélsőségesen ellenzi a tehenek levágását, illetve a hinduk áttérését az iszlám hitre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.