Felsőoktatás

Bécs polgármestere is megszólalt a CEU költözésével kapcsolatban

Michael Ludwig azt mondta, nagyon örülnek, hogy a CEU Bécsbe teszi a székhelyét.

2018.12.04 13:31ma.hu
hirdetés

Mint az már ismeretes, a CEU nem vehet fel új diákokat 2019. január 1-től, ezért az egyetem vezetése hétfőn bejelentette, hogy minden amerikai akkreditációjú programját Bécsben indítja el 2019 szeptemberében. Ez az egyetem budapesti székhelyének megszűnéséhez fog vezetni.

Michael Ludwig, Bécs polgármestere egy kedd délelőtti konferencián azt mondta, nagyon örülnek az egyetem költözésének.

"Büszkék vagyunk arra, hogy a németül beszélő városok közül arányaiban Bécsben lakik a legtöbb diák, és most lesz még egy egyetemünk, amely Budapestről jön" - mondta el és azt ígérte, itt "a szabadság levegőjét” szívhatják, nem kell politikai szabályozásra számítania az egyetem vezetőinek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Belépés és regisztráció hirdetés
hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.