Németország

Kényszerleszállást hajtott végre Merkel gépe

Műszaki hibát tapasztaltak.

2018.11.30 07:31MTI

Angela Merkel német kancellár nem lesz jelen a G-20-as országcsoport pénteken kezdődő Buenos Aires-i csúcstalálkozó megnyitóján, mert a politikust szállító repülőgép műszaki okok miatt csütörtök este a nyugat-németországi Kölnben kényszerleszállást hajtott végre - közölte a kancellária sajtószóvivője.

A világ 19 legnagyobb gazdaságát, valamint az Európai Uniót tömörítő csoport vezetői november 30-án és december 1-jén tanácskoznak az argentínai fővárosban.

A német tájékoztatás szerint Merkel csütörtökön indult kormányrepülőgéppel a csúcstalálkozóra.

Egy óra múlva, amikor a gép Hollandia fölött járt, a tapasztalt műszaki hiba miatt a személyzet a visszafordulás mellett döntött. A gép Kölnben sikeresen leszállt.

A szóvivő a német kancellárral utazó újságíróknak elmondta, hogy nem lehetséges egy tartalék repülőgéppel folytatni az utat Argentínába. Merkel Kölnben tölti az éjszakát egy szállodában. Péntek reggel a kancellár és Olaf Scholz pénzügyminiszter, valamint küldöttségének egyes tagjai Madridba repülnek, ahonnan egy menetrendszerinti járattal az argentin fővárosba, Buenos Airesbe utaznak. A történtek miatt Angela Merkel kihagyja a csúcstalálkozó egyes programjait. Péntekre egyebek között egy kétoldalú találkozó volt beiktatva Donald Trump amerikai elnökkel.

Ez nem az első ilyen incidens a német kormánygéppel. Nemrégiben az államfő, Frank-Walter Steinmeier indult volna útra egy kormánygéppel, de az indulás hasonló okok miatt elhúzódott. Tavaly márciusban Merkel Egyiptomba utazott volna, de akkor is meghibásodott a repülőgép.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.