Ukrajna

Kézigránátot dobtak egy civil aktivista udvarába Ungváron

Kézigránátot dobtak ismeretlenek az ukrajnai szociális megszorítások ellen tiltakozó egyik civil aktivista udvarába Ungváron.

2018.11.22 17:46MTI

Az esetről az ua-reporter.com ungvári hírportált és a rendőrséget Okszana Pavlova, a szociális megszorítások elleni kárpátaljai útblokádokat szervező Pavlo Pavlov, a Doszta Zakarpattya (Kárpátaljának elege van) elnevezésű szervezet vezetőjének felesége értesítette. Közlése szerint hajnali három órakor ismeretlenek robbanószerkezetet dobtak házuk udvarára, amely megrongálta a kerítés hullámlemezeit. Mint elmondta, a detonáció idején kiskorú gyermekei a házban aludtak, de szerencsére senki nem sebesült meg.

A Doszta Zakarpattya a hét elején - jelenleg is tartó - útblokádokat szervezett a magas benzinárak és közműdíjak, az utak rossz állapota és a közbiztonság romlása ellen Kárpátalja több pontján. A tüntetők órákra lezárták a Csap-Kijev főutat a Vereckei-hágónál, és akadályozták a forgalmat az Uzsoki-hágó irányába, valamint Rahó térségében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.