Illegális bevándorlás

Falanxokkal törhetnek át a közép-amerikai migránsok az Egyesült Államokba

Lázadásokra lehet számítani.

2018.11.22 14:50MTI

Az adatok szerint falanxokkal, vagyis nagyobb csoportokban kísérelhetik meg az áttörést az Egyesült Államokba a mexikói-amerikai határon feltorlódott közép-amerikai migránsok - közölte Kis-Benedek József nemzetbiztonsági szakértő az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában.

Hozzátette: miközben az ókori görögöknél fegyveresek biztosították a falanxok széleit, most nőket és gyerekeket készülnek a szélekre állítani a könnyebb átjutás reményében.

Az egyetemi tanár felidézte, hogy a helyi mexikói lakosság már tiltakozott a migránsok jelenléte ellen. Szerinte lázadásokra lehet számítani, mert elkerülhetetlen lesz Tijuanában egy menekülttábor létrehozása.

Annál is inkább, mert aki a zöldhatáron próbál átjutni az Egyesült Államokba, automatikusan kizárja a tartózkodási engedély megszerzésének lehetőségét - mondta a szakértő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.