Ukrajna

A szélsőjobboldaliak miatt lefújták a trenszneműek felvonulását Kijevben

Lefújták a szervezők a transzneműek felvonulását vasárnap Kijevben, mert jobboldali és vallási radikálisok ellenmegmozdulást szerveztek.

2018.11.18 17:01MTI

Az UNIAN ukrán hírügynökség szerint rendőrök választották ketté a belvárosban gyülekező két tábort, hogy megakadályozzák az összecsapást közöttük. Kijevi hírportálok szerint a rendőrség erőfeszítései ellenére összetűztek a két tábor felvonulói.

A 112.ua hírportál arról számolt be, hogy a szélsőjobboldali ellentüntetők megütötték Michael Colborne kanadai újságírót. Az incidensről maga az újságíró számolt be a Twitteren. Egy másik külföldi újságíró, Christopher Miller nehezményezte, hogy a rendőrök úgy választották szét a két tábort, hogy a transzeműeket a metróállomás belsejébe szorították vissza, holott nekik engedélyük volt a megmozdulásra.

A gyilkosság áldozataivá vált transzneműek nemzetközi emléknapja - amelyet kedden tartanak világszerte - alkalmából az Insight nevű ukrán civil szervezet hirdette meg vasárnapra a felvonulást, amelyen a transzneműekkel szembeni diszkriminatív jogszabályok, köztük az örökbefogás tilalma ellen készültek tiltakozni. Napközben azonban kiadtak egy felhívást, amelyben arra kértek mindenkit, hogy mégse menjenek a gyülekező helyre, mert "jobboldali radikális szervezetek és vallási közösségek képviselői" ellentüntetést szerveztek oda.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.