Diplomácia

Az elítélt macedón exkormányfő vezette a magyar diplomáciai autót, amivel Magyarországra szökött

Vélhetően egy közlekedési kamera készítette a felvételt, amelyen Gruevszki látszik a volán mögött.

2018.11.16 07:48ma.hu

Az albán rendőrség is megerősítette, hogy a Magyarországon menedékjogot kérő volt macedón kormányfőt, Nikola Gruevszkit egy tiranai magyar diplomáciai autó hozhatta Magyarországra - írta a 24.hu.

Az albán Korrieri című lap pedig egy fényképet is közölt, amelyen a korrupció miatt elítélt volt miniszterelnök látható egy autó volánja mögött, amit vélhetően egy közlekedési kamera rögzített.

Azt csütörtök este közölte az albániai rendőrség, hogy Gruevszki november 11-én este 7 óra 11 perckor lépte át az Albánia-Montenegró határállomást. A volt macedón kormányfő egy magyar diplomata autóban ült, illetve a saját személyi igazolványát használta, mielőtt az Interpol november 13-án nemzetközi körözést adott ki ellene. Azt a rendőrség nem közölte, hogy ki vezette a járművet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.