Diplomácia

Trump egy divattervezőt jelölt dél-afrikai nagykövetnek

Lana Marks, aki a floridai székhelyű, luxustáskákat értékesítő Lana Marks Collections divattervező cég vezetője, Dél-Afrikában született, az országban széles körben használt xhosza és afrikaans nyelven is beszél.

2018.11.15 18:22MTI

Lana Marks divattervezőt jelölte az Egyesült Államok dél-afrikai nagykövetének Donald Trump amerikai elnök - közölte a Fehér Ház csütörtökön.

Marks, aki a floridai székhelyű, luxustáskákat értékesítő Lana Marks Collections divattervező cég vezetője, Dél-Afrikában született, az országban széles körben használt xhosza és afrikaans nyelven is beszél.

Dél-Afrikában Trump 2016-os megválasztása óta nincs amerikai nagykövet, ami miatt az afrikai ország azzal vádolta Washingtont, hogy kevésbé elkötelezett a kétoldalú kapcsolatok iránt, mint az előző kormányzat volt.

Az amerikai kormányzatban nem számít ritkaságnak az, hogy az üzleti szférából jelöljenek nagyköveteket, mi több, az amerikai nagykövetek mintegy 30 százalékát az üzleti szférából delegálták az AP amerikai hírügynökség írása szerint.

Donald Trump kormányában pedig több jelenlegi és volt tárcavezető is a magánszektorból került ki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.