USA

Döbbenet: egy halott bordélytulajdonos is nyert az amerikai választásokon

Dennis Hof nem sokkal 72. születésnapja után elhunyt, ám kampánya tovább futott...

2018.11.08 09:32MTI

Dennis Hof egy sztriptíz-klubbot és öt bordélyházat üzemeltetett Nevadában, az egyetlen amerikai államban, ahol törvényes a prostitúció. Önmagának emellett azt a becenevet adta, hogy "a pahrumpi Trump" utalva nevadai lakóhelyére, Pahrump településére és az Egyesült Államok elnökére, Donald Trumpra, akinek nagy rajongója volt.

Republikánus színekben indult a félidős választásokon. Nem sokkal 72. születésnapja után elhunyt, ám a kampánya tovább futott. Ennek eredményeként kedden a szavazatok közel 68 százalékával le is győzte a demokrata párti Lesia Romanovot a nevadai 36. választási körzetben.

Az sem vetette vissza, hogy  választócédulán és a szavazóhelyiségekben külön ki kellett írni a republikánus jelölt elhunytára vonatkozó figyelmeztetést. A választási hatóságok szerint helyére most egy másik republikánust jelölnek.

"Tudom, hogy sokan elbuktak az éjszaka Nevadában a republikánusok körében, de az én emberem, Dennis Hof a síron túlról verte meg kihívóját" - mondta kampánymenedzsere, Chuck Muth. "Ezért, bocsássanak meg, de én ünneplek" - fűzte hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.