Amerikai választások

Amerika-szakértő: gyengül Trump pozíciója

Az Egyesült Államokban tartott félidős választások eredményeként várhatóan a demokraták szerzik meg a többséget a törvényhozás alsó házában.

2018.11.07 08:07MTI

Gyengül Donald Trump amerikai elnök pozíciója, miután az Egyesült Államokban tartott félidős választások eredményeként várhatóan a demokraták szerzik meg a többséget a törvényhozás alsó házában - jelentette ki Frank Tibor Amerika-szakértő az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában.

Az egyetemi tanár emlékeztetett arra, hogy eddig a képviselőházban és a szenátusban is többsége volt a Republikánus Pártnak, amit csak a szenátusban sikerül megőrizni.

Ha a demokraták többséget szereznek az alsóházban, a republikánus elnök már nem tudja akadálytalanul keresztülvinni törvényjavaslatait, vagyis "óvatosabb araszolásra kényszerül" a törvényhozással szemben - tette hozzá.

Úgy vélekedett: a voksolás azt jelzi, az amerikaiak változást akarnak, de nem feltétlenül az elnök leváltásával, inkább azzal a szándékkal, hogy rákényszerítsék egy "moderáltabb politikára".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.