Légi

Egy hónap múlva lesz eredménye az indonéz légikatasztrófa kivizsgálásának

189 ember vesztette életét a szerencsétlenségben.

2018.11.05 10:26MTI
hirdetés

Egy hónap múlva lesz eredménye a 189 ember életét követelő, múlt heti indonéz légikatasztrófa kivizsgálásának - közölte hétfőn a délkelet-ázsiai ország közlekedésbiztonsági bizottságának vezetője egy jakartai sajtótájékoztatón, amelyen az áldozatok sok hozzátartozója is részt vett.

A katasztrófa körülményeit vizsgáló szakemberek számára a gép utolsó 19 útjáról származó, összesen 69 órányi repülés adatai állnak rendelkezésre abból a feketedobozból, amelyet a kutatóbúvárok már megtaláltak a Jávai-tenger fenekén, a Lion Air légitársaság Boeing 737 MAX 8 típusú gépének lezuhanásának helyszínén - mondta. Ezt mind elemezni kell, ami időigényes - tette hozzá. A pilótafülkében elhangzó beszélgetést rögzítő feketedobozt egyelőre nem találták meg.

A búvárok eddig 134 zsákban hoztak fel az áldozatok testrészeiből, viszont a hatóságok mindössze 14 áldozatot tudtak azonosítani. A kutatást az áldozatok és a gép roncsai után vasárnap három nappal meghosszabbították.

A sajtótájékoztatón az áldozatok hozzátartozói leginkább azt kérdezték, hogy a repülőgép miért kapott repülési engedélyt. Követelték, hogy a hatóságok ne hagyjanak fel a kutatással, amíg minden áldozat holttestét meg nem találják.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.