Afganisztánban történt

Saját tanítványa végzett egy amerikai kiképzőtiszttel

Saját növendéke lőtt le egy amerikai kiképzőtisztet Afganisztánban.

2018.11.05 08:44MTI
hirdetés

A 39 éves Brent Taylor az amerikai katonai hírszerzés tisztje, egyúttal a utahi nemzeti gárda őrnagya, és az ugyancsak utahi, nagyjából 17 ezer lakosú North Ogden polgármestere volt.

Taylor afgán kommandósokat képzett ki, szombaton végzett vele az egyik tanítványa. A támadásban egy másik, meg nem nevezett amerikai katona is megsebesült. Az elkövetővel végeztek az afgán erők.

A hétgyermekes apa egyéves eltávozáson volt polgármesteri tisztségéből, januárban tért volna haza. Taylor korábban kétszer volt Irakban küldetésen, Afganisztánban a mostani volt a második missziója.

Gary Herbert utahi kormányzó mély sajnálatának adott hangot az eset kapcsán. Közölte: Taylor segíteni ment Afganisztánba, szerette az afgán népet.

A utahi polgármestert North Ogden több száz lakosa búcsúztatta, amikor a konfliktus dúlta közép-ázsiai országba vezényelték.Afganisztánban már korábban is többször előfordult, hogy az afgán biztonsági erők vagy az amerikai hadsereg tagjai úgynevezett "belső támadásban” életüket vesztették. E típusú támadások alatt általában azt értik, hogy a fegyveres erők soraiba beszivárgott tálibok saját, mit sem sejtő bajtársaik ellen fordítják fegyvereiket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Belépés és regisztráció hirdetés
hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.